Adeluța și lumea nevăzută a îngerilor, de Geanina Constantin

Cartea Adeluța și lumea nevăzută a îngerilor a ajuns altundeva decât era vorba la început, dar a ajuns unde trebuie. Mă refer la una dintre ultimele noutăți editoriale pentru copii de la Editura Viață și Sănătate, o carte scrisă de Geanina Constantin și ilustrată de Teodora Oprea.

Să vă spun câte ceva despre povestea din spatele poveștii, adică al cărții. La început, discutam cu Geanina că ar fi frumos să avem o carte care să le explice copiilor câte ceva despre îngeri, altfel spus să îi ajutăm pe cei mici să știe despre îngeri mai multe decât rugăciunea pe care unii dintre noi au învățat-o în anii copilăriei, „Înger, îngerașul meu…” Cu cât discutam mai mult, cu atât mai nehotărâți eram, deoarece planul inițial avea în vedere o carte de nonficțiune. Însă o carte de „doctrină a îngerilor” sau „angeologie” pentru copiii cu vârste până în 9-10 ani părea prea mult

Salvarea a venit odată cu ideea de a presăra informațiile despre îngeri într-o povestire. Copiii citesc mai degrabă povestiri, așa că ideea a prins contur și, treptat, s-a născut povestirea intitulată Adeluța și lumea nevăzută a îngerilor.

Ca să nu vă stric bucuria lecturii, nu vă spun prea multe despre povestire. Personajul principal este Adeluța, o fetiță drăgălașă și foarte-foarte curioasă, care, aflându-se la bunici pentru o perioadă, descoperă cu surprindere că bunicul Iliuță are un înger păzitor. Detaliul inedit o fascinează și o determină să poarte discuții interesante atât cu bunicul, cât și cu bunica Miuța, discuții care o ajută să descopere lucruri frumoase despre îngeri și despre lumea nevăzută a acestora.

Sigur, o carte frumoasă este o carte „cu poze”. Găsirea unei persoane care să realizeze ilustrațiile s-a dovedit providențială în acest caz și pot spune că providența se folosește și de rețeaua Facebook, deoarece acolo am găsit-o pe tânăra ilustratoare Teodora Oprea (aflată la debutul ei în domeniul minunat al cărților pentru copii). Geanina a fost încântată de stilul ilustrațiilor Teodorei și, spre bucuria noastră, am bătut palma și am scos această carte care le va plăcea cu siguranță copiilor.

Pentru ce vârstă este? Pentru copiii cu vârste începând de la 4-5 ani, cărora le citesc părinții sau bunicii, și până la cei de 8-9 ani, care citesc deja singuri. Sigur, limitele de vârstă indicate sunt doar orientative. Cel mai bine ar fi ca persoanele interesate să caute cartea, să o răsfoiască și să decidă singure dacă este cartea potrivită pentru propriii copii.

Cartea are 36 de pagini, iar interiorul este la fel de viu și frumos ilustrat precum coperta pe care ați văzut-o mai sus. Cartea poate fi comandată de AICI. Enjoy! Have fun!

 Dacă sunteți interesați și de alte cărți scrise de Geanina Constantin, căutați pe www.viatasisanatate.ro titlurile următoare: Bunele maniere pentru copilul creștin; Peripețiile lui Răsfățel; Bunele maniere pentru preșcolari; Învață cum să înveți!

 

One thought on “Adeluța și lumea nevăzută a îngerilor, de Geanina Constantin

Leave a comment