Totul va fi bine

Dragi prieteni (ai acestui blog, ai cărților pentru copii și poate și ai mei), scriu și public aici rândurile următoare cu ocazia împlinirii a 3 ani de când am început să scriu pe florinbicaboks.wordpress.com. Este un scurt text de despărțire.

Din motive personale și diverse nu voi continua să mai scriu pe acest blog, însă doresc ca, atâta timp cât lucrul acesta va fi posibil în mod gratuit, blogul să rămână în picioare, la dispoziția celor interesați de vreuna dintre cărțile prezentate sau de subiectele despre care am scris. Le mulțumesc anticipat celor care vor prelua idei, informații și comentarii de aici pentru că vor cita și sursa.

Probabil că decizia mea de a nu mai scrie trezește întrebări și curiozități. Nu este nimic dramatic în spatele ei, ci este o decizie la care m-am gândit de mai mult timp, ținând cont de anumite circumstanțe și de prioritățile mele în schimbare. Am decis să-mi anunț decizia astăzi (deși puteam să o fac la fel de bine și ieri sau mâine) deoarece este chiar data aniversării blogului. Au fost 3 ani de mici bucurii și sper că, măcar într-o măsură cât de mică, am oferit ceva care să fi inspirat și ajutat.

În mod surprinzător, blogul a fost accesat din cele mai diverse colțuri ale lumii. Lucrul acesta m-a uimit mereu. Așa cum era de așteptat, cei mai mulți vizitatori au fost din România. Următoarele țări în acest top au fost: Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Franța, Austria și așa mai departe. Vizitatori au fost și din colțuri îndepărtate ale lumii, precum Brazilia, Japonia, Filipine, Australia, Argentina, Coreea de Sud ș.a.

Tot în mod surprinzător, am constatat că blogul, în ciuda lipsei de promovare (nu cred că putem considera promovare faptul că am postat pe Facebook link-uri către diverse articole de pe blog), a început să fie tot mai vizitat (între 20 și 50 de vizitatori pe zi), explicația posibilă fiind următoarea: am scris despre unele dintre titlurile pentru copii publicate de Editura Arthur (care, repet și aici, face o treabă excelentă), acestea fiind foarte populare printre elevi. (Da, dragi copii, știu că uneori căutați pe blogul acesta rezumate ale cărților, descrieri ale personajelor sau alte informații pentru temele pentru acasă.)

Aș putea să vă mai ofer câteva date despre ceea ce am scris, despre numărul de vizitatori, despre cele mai accesate texte și așa mai departe, însă cred că ar fi irelevante, mai ales într-un text de rămas bun.

Continuați să citiți și să prețuiți cărțile pentru copii. Și nu uitați să căutați la Editura Viață și Sănătate cărțile pentru copii scrise de Florin Bică (subsemnatul) și de Geanina Constantin (soră-mea).

Totul va fi bine. S-a anunțat la televizor.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s