Copiii care citesc sunt păsări în zbor: ZCM 2017

Formula publicitară a Zilei Celor Mici (ediția a V-a, 2017) este chiar titlul acestui text: „Copiii care citesc sunt păsări în zbor”. De ce a fost aleasă această formulă? Pentru că exprimă frumos un adevăr. Cărțile funcționează pentru copii ca niște aripi.

Copiii care citesc descoperă că lumea este mai mult decât spațiul din jurul lor, că există ceva dincolo de linia orizontului, spații de explorat.

 

Copiii care citesc învață să privească lumea din înălțime, să aibă perspectivă de ansamblu, să vadă pădurile, nu doar copacii.

 

Copiii care citesc deprind gândirea critică, devin capabili să deosebească nuanțe, află că nu toate muștele fac miere, dar că fiecare muscă își are rostul ei.

 

Copiii care citesc se obișnuiesc să zboare din ce în ce mai departe de „cuib”, astfel că, într-o bună zi, vor fi capabili să aibă propriul „cuib”, fără a mai depinde de părinții lor.

 

Copiii care citesc au șanse mai mari și mai bune de a-și împlini visurile și de a realiza lucruri frumoase în viață.

 

Copiii care citesc încep să se mire pentru că știu, nu din cauză că nu știu.

 

Ei bine, da, copiii care citesc sunt păsări în zbor. Tu ce aripi îi vei oferi copilului tău cu ocazia Zilei Celor Mici? Ce cărți îi vei pune în mână?

 

Iată câteva informații necesare despre Ziua Celor Mici 2017:

* Evenimentul durează 24 de ore.

* Puteți comanda online, fie direct de pe site-ul www.viatasisanatate.ro, fie prin e-mail (comenzi@viatasisanatate.ro), între orele 0 și 24.

* Puteți comanda sunând la unul dintre numerele de telefon: 021 323 00 20 și 0740 10 10 34, între orele 6 și 24.

* Puteți merge personal la una dintre librăriile Sola Scriptura din țară pentru a cumpăra cărțile direct de acolo.

* Este bine să rețineți că livrarea este GRATUITĂ pentru comenzi de minimum 90 de lei (livrare prin Poșta română) sau de minimum 150 de lei (livrare prin curierat rapid).

 

Advertisements

2 thoughts on “Copiii care citesc sunt păsări în zbor: ZCM 2017

  1. Frumos prezentat evenimentul! Apreciez foarte mult eforturile voastre, ale celor de la redactia EVS pentru copii, de a deschide copiilor nostri ferestre spre un univers uimitor, unde pot sa exploreze lumi noi si sa priveasca de la inaltime lumile pe care le cunosc deja. Fiecare carte pe care o publicati este ca o comoara indelung cautata. Cel putin pentru mine, care, de 7 ani, sunt mereu in cautare de carti bune, in romana, pentru copiii mei. Astept, cu aceeasi nerabdare, sa va orientati mai mult spre cartile pentru prescolari, gen picture books. Caci, daca vrem sa le hranim dragostea pentru lectura, e bine sa incepem cat mai devreme cu hrana buna, nu-i asa?

    Like

    • Și eu mi-aș dori să putem scoate mai multe „picture books”. Din păcate, sunt costuri mari la o astfel de carte, în special pentru ilustrații. Am încercat să facem ceva original în direcția asta („Am găsit o geantă cu bani”, de exemplu, și „Bunele maniere pentru preșcolari”), însă prețurile sunt mai mari și, din această cauză, vânzările mici și descurajante. Poate că, pe viitor, vom reuși să găsim câteva produse de import pe care să le preluăm de la edituri din afara țării (deși, chiar și aici, ne lovim de aceeași problemă – drepturi de copyright prea scumpe, care ar ridica prețul de vânzare suficient de mult încât să nu vindem decât prea puține exemplare). În ce privește hrănirea dragostei pentru lectură sunt total de acord cu dvs. Trebuie început cât mai din timp.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s